LimosaLimosa Retreat

Meerdaagse retraite in de natuur

Voor wie?

Een meerdaagse retraite in de natuur voor wie de wens heeft zich terug te trekken, en toch niet alleen wil zijn. Een geborgen, rustige plek waar ieder zichzelf mag zijn, waar niets hoeft of moet, waar je tot inkeer en bezinning kan komen.

Programma

LimosaLimosa Retreat is voor minimaal 6 tot maximaal 12 personen. Je bent uitgenodigd een programma te volgen met onder andere meditatie, mindfulness, en bewegingsoefeningen. Je hoeft hier geen ervaring in te hebben.

Sociaal verlof, digitale detox, tijd voor jezelf

Tijd voor je zelf

Daarnaast is er veel vrije tijd binnen ons retraiteprogramma: je kan rusten, slapen, wandelen, fietsen, of in de zomermaanden kanoën. Of gewoon mijmeren, kijken over de weilanden. In ons atelier liggen schetsblokken, schilders panelen, potloden, verf en kwasten, ook klei waarmee je jezelf creatief kan uiten. Er liggen schriftjes om in te journalen. Je kan een afspraak maken voor een massage en gesprek.

Eten & drinken & slapen

Er zijn sfeervolle leefruimtes, waar je je lekker in de bank kan opkrullen. Koffie, thee, water zijn altijd voor handen, LimosaLimosa is een alcoholvrije plek. Je krijgt vegetarische maaltijden, aanpassing naar vegan en glutenvrij is mogelijk). De maaltijden mag je op een plek naar keuze nuttigen, met bord op schoot in de (moes)tuin als het weer het toelaat, of voor een van de kachels of haarden. Of je vindt ergens een tafel om aan te zitten. Je eet in stilte, een paar dagen de sociale knop uitzetten. De ervaring leert dat dit bijdraagt aan het tot rust komen. Je hebt een eigen kleine, fijne slaapkamer, met eigen badkamer. Kies een kamer die bij je past. LimosaLimosa is een rookvrije plek, met uitzondering van een aangegeven plek op het parkeerterrein.

Het woord ‘retraite’ betekent een periode van terugtrekking en afzondering

Samen

We hebben weinig personeel. Dat betekent dat wij, Leonard en Ariane, zelf de boodschappen doen en zorgen voor het eten. Zijn er genoeg gasten dan vragen we een kok om de maaltijden te bereiden. We vragen soms van elke gast, op vrijwillige basis, een kleine tijdsinvestering voor het reilen en zeilen van LimosaLimosa. We merken dat deze zogenaamde karma activiteiten vaak meditatief of helend kunnen zijn, en voldoening geven.

Geen therapeutisch centrum

We willen voor jouw welzijn benadrukken dat LimosaLimosa geen therapeutisch centrum is; wij bieden een plek voor rust, ruimte en reflectie. Als je extra psychologische ondersteuning nodig hebt, blijf die zelf opzoeken op de wellicht jouw bekende manier. Twijfel je of dit de juiste plek voor je is, neem dan eerst contact met ons op. Zie hiervoor ook onze algemene voorwaarden.

Scroll naar boven